Oprijbak Scania Truck

Kamphuis Metaalwerken

Bij Kamphuis Metaalwerken zijn we altijd enthousiast over het uitvoeren van unieke en op maat gemaakte projecten. Onlangs hadden we de eer om samen te werken met Schoonmaakbedrijf Pol aan een bijzondere opdracht: het transformeren van een oude Scania truck, voorheen een Duitse ladderwagen, tot een functionele oprijwagen. In deze blog delen we graag meer over dit fascinerende project en de aanpassingen die we hebben uitgevoerd om aan de wensen van de klant te voldoen.

Een nieuw leven voor de truck: De oude ladderwagen, die al een indrukwekkende geschiedenis had, kreeg een nieuw doel dankzij de visie van Schoonmaakbedrijf Pol. In plaats van de truck buiten dienst te stellen, besloten ze om het chassis te gebruiken als basis voor een oprijwagen. Dit vormde de basis voor onze uitdagende ombouwtaak.

Een nieuw frame en afwerking: Om de ladderwagen om te bouwen tot een oprijwagen, hebben we een nieuw frame op het bestaande chassis geconstrueerd. Dit frame is ontworpen om de gewenste functionaliteit en stabiliteit te bieden voor het laden en lossen van voertuigen. Om de zijkanten van de oprijwagen een strakke en duurzame afwerking te geven, hebben we gekozen voor aluminium traanplaat. Dit materiaal biedt niet alleen een esthetisch aantrekkelijk uiterlijk, maar ook extra bescherming tegen slijtage en impact.

Stijlvolle aanpassingen: Naast de functionele transformatie wilden we ook enkele stijlvolle aanpassingen aanbrengen om de uitstraling van de oprijwagen te versterken. Een van de opvallende wijzigingen was de vervanging van de uitlaat door twee prachtige roestvrijstalen open pijpen. Dit niet alleen voor een verbeterde uitlaatprestatie, maar ook om een visueel element toe te voegen dat de aandacht zou trekken. Deze aanpassingen zorgden voor een uniek en opvallend uiterlijk van de oprijwagen.

Open chat
Welkom bij Kamphuis Metaalwerken
Waarmee kan ik je helpen?