Verbouwing Museum Wierdenland

Kamphuis Metaalwerken

Bij Kamphuis Metaalwerken zijn we gepassioneerd over het ondersteunen van culturele instellingen en het behoud van ons erfgoed. Onlangs hadden we het voorrecht om mee te werken aan een opmerkelijk project: de verbouwing van Museum Wierdenland in Ezinge. In deze blog willen we graag meer vertellen over onze betrokkenheid bij deze verbouwing, waarbij we voornamelijk versterkingen hebben aangebracht en frames hebben geïnstalleerd, waaronder die voor het paardengraf, zoals te zien is op de derde foto.

Verstevigingen voor behoud en veiligheid: Het behoud van cultureel erfgoed staat hoog op de agenda van Museum Wierdenland. Om de duurzaamheid en veiligheid van het museum te waarborgen, was een verbouwing noodzakelijk. Ons ervaren team heeft met zorg verstevigingen toegevoegd aan verschillende delen van het museumgebouw. Door het gebruik van hoogwaardige materialen en geavanceerde technieken hebben we gezorgd voor solide versterkingen die de tand des tijds kunnen doorstaan. Deze verstevigingen dragen bij aan de structurele integriteit en veiligheid van het museum, zodat bezoekers met een gerust hart kunnen genieten van de tentoonstellingen.

Frames voor bijzondere tentoonstellingen: Naast de algemene verstevigingen, hebben we ook frames geïnstalleerd voor specifieke tentoonstellingen in Museum Wierdenland. Een opmerkelijk voorbeeld is het paardengraf, waarvoor we een frame hebben ontworpen en gebouwd om het graf op een veilige en esthetisch aantrekkelijke manier te presenteren. Door maatwerkframes te creëren, hebben we ervoor gezorgd dat de tentoongestelde objecten goed worden ondersteund en beschermd, terwijl ze tegelijkertijd de aandacht van bezoekers trekken en het verhaal tot leven brengen.

Een vernieuwd Museum Wierdenland: Dankzij de verbouwing en de toegevoegde verstevigingen en frames heeft Museum Wierdenland een nieuw gezicht gekregen. Bezoekers kunnen nu genieten van een veilige en inspirerende omgeving waarin het rijke erfgoed van Ezinge en de Waddenregio tot leven komt. Het museum kan met trots verschillende tentoonstellingen presenteren, waarbij de verstevigingen en frames een belangrijke rol spelen in het behoud en de presentatie van de waardevolle objecten. We zijn er trots op dat we hebben bijgedragen aan dit project en kijken uit naar toekomstige samenwerkingen op het gebied van cultureel erfgoed.

Open chat
Welkom bij Kamphuis Metaalwerken
Waarmee kan ik je helpen?